TEMA 6 tic

Roboții care se reproduc

      Robotii care se reproduc avand si denumirea de xenobotii, sunt formati din celule stem recoltate de la broastele africane cu gheare, numite Xenopus laevis, ele dau si numele acestor robotii. Xenobotii au o latime mai mica de un milimetru. 

Oamenii de stiinta spun ca au descoperit o noua forma de reproducere biologica, deferita de cele cunoscute la plante si animale. Broastele Xenopus laevis, au un mod de reproducere pe care il folosesc in mod normal, dar cand separi celulele de restul embrionului si le dai sansa sa-si dea seama cum sa se dezvolte intr-un mediu nou, nu numai ca fac acest lucru, dar au descoperit o noua modalitate de a se misca.

Celulele stem sunt celule nespecializate care au capacitatea de a se dezvolta in diferite tipuri de celule. Pentru a se produce xenobotii, cercetatorii au razuit celule stem vii din embrioni de broaste si le-au lasat sa incubeze. 
 Aceste informatii le-am gasit pe site-urile de stirii Observator, Pro TV si Digi 24, am verificat mai mult de un singur site, pentru a verifica informatiile, iar mie mi s-a parut foarte interesant, cum din celulele unor broaste, s-a putut creea o noua forma de reproducere. 


               

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Padurea